Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
2180
0

З думкою про крок вперед

Представляємо другого суперника нашої збірної – команду Нідерландів

З думкою про крок вперед
голландська збірна

Спорт у Нідерландах – явище масове. В країні тюльпанів спорт люблять та поважають. Про це хоча б свідчать 24 олімпійські нагороди на двох останніх Олімпіадах, що для 16-мільйонного населення країни не так вже й мало.

Не є виключенням з правил і хокей. «Помаранчеві» здобули чимало нагород у цьому виді спорту. Щоправда, мова йде не про найшвидшу у світі гру, а про її літній аналог – хокей на траві. На льоду у голландців справи йдуть не так добре, як на траві. Проблеми льоду у Нідерландах немає, от тільки займаються на ньому ковзанярі та шорт-треківці.

Голландці, на вихід!
Основою для комплектації національної збірної є місцевий чемпіонат. А чемпіонат у Нідерландах, варто сказати, далеко не останній у Європі – 19-й. Для прикладу, українську першість спеціалісти Міжнародної федерації поставили на 20-ту сходинку. Але якщо у нашому чемпіонаті легіонерів можна перерахувати на пальцях однієї руки, то у Нідерландах схожа ситуація спостерігається з місцевими виконавцями. В деяких клубах гравців з голландськими паспортами (не кажучи вже про корінних вихованців) не вистачає навіть на одну ланку. Що й казати, коли провідний клуб країни останніх років «Херенвен Флайєрс» не делегував до головної команди країни жодного гравця. Тому при комплектації збірної команди наставник «помаранчевих» Томмі Хартогс зіштовхнувся не лише з якісним дефіцитом, а й з кількісним.

Ще однією проблемою «помаранчевих» є небажання багатьох натуралізованих канадців виступати за голландську збірну. От і виходить, що Нідерланди останні кілька років грають на чемпіонатах світу фактично одним складом. Гра команди у порівнянні з попереднім чемпіонат докорінно змінитися не може. Останні молодіжні та юніорські чемпіонати світу засвідчили, що в Нідерландах підростають непогані виконавці, але про їх запрошення до головної команди країни говорити ще зарано.

Зірка, що не допоможе
Ще рік тому у категорії «зірка» було б прізвище голкіпера команди Філа Грьонефельда. 36-річний Філ і досі перебуває у непоганій формі, що довів вчорашній матч проти японців. Але у Філа з’явився гідний конкурент у боротьбі за статус зірки №1.

Натуралізований канадець Джеймі Шаафсма до Нідерландів потрапив у 21-річному віці. Перші сезони у Європі Джеймі провів на непоганому рівні, але не більше того. Справжній прорив стався після отриманням Джеймі голландського паспорту та вдалого виступу на чемпіонаті світу 2007 року. Після цього новоспечений голландець перебрався до італійської серії А. У команді «Фасса» Шаафсма швидко став лідером і отримав чимало запрошень від більш серйозних команд.

Останній сезон Джеймі провів у команді «Флінт Дженералс» Міжнародної хокейної ліги (IHL). У складі «генералів» Джеймі швидко став «своїм хлопцем», завершивши регулярний чемпіонат на другій сходинці у списку бомбардирів команди. І все було б добре, якби впевнена гра Джеймі не забезпечила його клубу місце в плей-офф. Тож Шаафсми ми на льодовій арені Тілбургу ми не побачимо.

Урок історії
Україна провела проти Нідерландів п’ять матчів у своїй історії. Основним питанням у цих матчах було «скільки шайб сьогодні пропустять голландці». Не варто думати, що ситуація зміниться сьогодні. Щоправда, очікувати 10:1 чи 11:2 як то було в 1998 та 2008 роках не варто. Голландці грають у доволі зрілий хокей, тож для перемоги доведеться докласти чимало зусиль. Що ж до решти матчів, то перевага нашої команди в них була не такою великою – 4:2 та 5:1, а одного разу нам навіть довелося вирішувати долю поєдинку у додатковий час.

Останні п’ять чемпіонатів світу

Рік

Місце проведення

Підсумок

Матчі проти суперників по WC 2010

 2009

Торунь, Польща

5

  Україна (1:5)

 2008

Іннсбрук, Австрія

5

  Австрія (1:5)

 2007

Цицикар, Китай

5

 

 2006

Таллінн, Естонія

5

  Литва (3:3)

 2005

Ейндховен, Нідерланди

3

  Литва (3:3)


Висновки
На домашньому чемпіонаті «помаранчеві» мають виступити непогано. «Непогано» в даному випадку – це четверте місце. Про більше думати не варто після вчорашньої поразки від Японії. У матчі з Україною господарі спробують зіграти в атакуючий хокей (все одно у захисті нічого не вийде), тож ми можемо стати свідками чималої кількості закинутих шайб.

Анонс:
20 квітня 2010 року
21:30. Україна – Нідерланди
Трансляція на каналі «Спорт-1» о 23:40, на Першому Національному 21.04 о 15:30.

ФХУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.