Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
972
0

Харьковчане допинг не употребляли - заявление Национальной федерации хоккея Украины

Официальное письмо

Харьковчане допинг не употребляли - заявление Национальной федерации хоккея Украины

Заява Національної федерації хокею України

У зв'язку з розповсюдженням  недостовірної  інформації щодо позитивного результату допінгових тестів гравців юнацької (до 18 років) збірної команди України   федерація хокею України офіційно заявляє наступне.

Останнім часом група осіб, які називають себе «відомими у минулому гравцями та хокейними фахівцями» за допомогою  «представників хокейної громадськості» із числа батьків деяких вихованців СДЮШОР «Сокіл» м. Києва, веде брудну масовану  компанію по дискредитації керівництва юнацької збірної команди та посадових осіб федерації хокею України. Мета їх дій – будь якими шляхами, в тому числі не правовими, усунути від  збірної її нинішнього старшого тренера І.М.Правилова і небажаних для них відповідальних осіб  ФХУ. Для цього вони використовують заходи по розповсюдженню перекрученої і брехливої інформації у ЗМІ, а також, по декілька раз переписують і надсилають „відкриті листи” та звернення до центральних органів виконавчої влади.

Так, 30 та 31 березня 2005 року на адреси Міністерства України у справах молоді та спорту, Міжнародної федерації хокею, ряду інших організації, в тому числі, до антидопінгового комітету Державної агенції спортивної медицини Латвії, лікарі Єрмаков та Іванов розіслали листи з інформацією, що при підготовці до юнацької першості світу, гравці-кандидати до збірної команди з м. Харкова регулярно приймали заборонені препарати, а саме: нандролон, бромантан і мадофілін.

При цьому, у листі до Мінмолодьспорту України, ці так би мовити «представники хокейної громадськості», мотивують свою занепокоєність можливістю дискваліфікації всієї збірної команди України, якщо факти вживання допінгу знайдуть своє підтвердження. А у своїх листах закордонним організаціям ці «захисники честі прапора України», стверджують про наявність у них «достовірної інформації» про регулярне вживання допінгу гравцями юнацької збірної Гуменюком, Сороколатом, Пономарем, Романенком, Кривдою, Кожокіним, Миколенком, Єгоровим, Подкосовим та Оглєзневим, вимагаючи проведення їх допінг-тестування з метою дискваліфікації української збірної команди.

Крім того, вищезгадані лікарі Єрмаков та Іванов, приблизно між 13-ю та 14-ю годинами 30 березня 2005 р. розповсюдили в Інтернеті інформацію, що вони мають докази про те, що допінг-проби гравців збірної Єгорова та „Кажокіна” позитивні, але керівництво спортивного відомства, федерації та збірної навмисно приховують цей факт.

У зв’язку з цим, федерація хокею України інформує, що 29 березня 2005р. о 14  годині 20 хвилин, у трьох спортсменів, а саме, Кожокіна, Єгорова та Куриленка, які були обрані методом сліпого жеребкування серед спортсменів що представляють м. Харків, спеціалістами  Національного антидопінгового центру, були проведені допінг-тести. Перевірка тестів, що була завершена тільки о 16:00 годині 30 березня 2005р., встановила відсутність заборонених медичних препаратів у організмі спортсменів,  про що оформлено відповідний документ згідно з вимогами Всесвітньої Антидопінгової Агенції з кодуванням прізвищ спортсменів.
Ті, хто ховаються за прізвищами „лікарів Єрмакова та Іванова” і називають себе представниками організації «Лікарі без кордонів», своїми провокаційними діями створили навколо членів збірної команди України напружену та нервову атмосферу. Бездоказові звинувачення, що направлені у різні хокейні інстанції, вже визвали  реакцію та прискіпливу увагу до української делегації.

Зрозуміло, що попередніми та нинішніми їхніми  вчинками відсторонити І.М.Правилова від виконання обов’язків  тренера юнацької збірної України не вдалося, тому зараз вони намагаються зашкодити його підопічним досягти позитивного результату на світовій першості у Польщі, роблять свою чорну справу під гаслом «чим гірше – тим краще».

Такі дії, направлені на дестабілізацію ситуації в українському хокеї, викликають зрозуміле обурення з боку представників хокейної громадськості. Бездоказові звинувачення закидаються на адресу гравців , які отримують державні стипендії  і таким чином, на систему підготовки спортсменів в Україні.

На підставі вищевикладеного виконком національної федерації хокею України висловлює рішучий протест ганебним спробам наклепу на адресу українських хокеїстів і фахівців, та залишає за собою право звернення до відповідних правоохоронних та  судових органів згідно до чинного законодавства України з метою захисту своєї честі і гідності  та українського спорту в цілому.

ВИКОНКОМ ФХУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.