Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 27 апреля 2016, 15:26
2871
0

Юниорская сборная Украины стала третьей на чемпионате мира

Команда Евгения Алипова завоевала бронзовые награды в Дивизионе І

| Обновлено 27 апреля 2016, 15:26
2871
0
Юниорская сборная Украины стала третьей на чемпионате мира
fhu.com.ua

Нинішній сезон для юніорської збірної команди України є особливим. Вперше за багато років комплектування команди йшло за рахунок виконавців, які виступають в національному чемпіонаті на дорослому рівні.

Кроки Федерації щодо залучення молодих команд «Білий Барс», «Компаньйон» та «Юність» до виступів у національному чемпіонаті неодноразово піддавалися критиці з посиланням на неготовність юних гравців гідно протистояти досвідченим майстрам. Так, здебільшого молоді спортсмени поступали лідерам чемпіонату із двозначним рахунком, проте й позитивних моментів вистачало. Окремі виконавці після проведеного сезону перебувають на вершині трансферних цілей трійки призерів чемпіонату.

І все ж таки виступ команди Євгена Аліпова у Азіаго важко було спрогнозувати. А тут ще й велика кількість травм посипалася на нашу команду. Проте «синьо-жовті» не лише не провалилися на турнірі, а й вперше з 2005 року виборовши комплект нагород на чемпіонаті світу в Дивізіоні І!

При цьому, як і 11 років тому, успіх нашої команди базувався не на діях одного-двох окремих виконавців, а якісній системній роботі колективу. Хоча й окремих героїв теж варто виділити. Вадим Мазур очолив гонку бомбардирів із 11 очками (4+7), а його партнер по ланці Андрій Денискін зайняв другу позицію з 9 балами (4+5). Серед захисників не було рівних Ігорю Мережку, який записав до свого активу сім результативних передач. Десятку найкращих бомбардирів турніру закрив Богдан Ступак із 6 очками (4+2).

На своєму звичному високому рівні провів змагання голкіпер Богдан Дьяченко. Наш воротар хоч і не був визнаний найкращим на турнірі, проте свою частину завдання виконав на відмінно.

Також наші гравці були серед найкращих і в інших індивідуальних категоріях. Лише кількість штрафних хвилин наших хокеїстів виявилася найбільшою серед учасників змагання, що, звісно, викликає певне занепокоєння. Але на підсумковий результат цей фактор великого впливу не мав – наші хокеїсти були одними з найефективніших при грі у меншості.

Наступного сезону у юніорської збірної знову буде непросте завдання. Склад групи став ще сильнішим: з групи ІА повернулася команда Австрії, а Польща отримала путівку до нашого секстету після перемоги на чемпіонаті в Дивізіоні ІІА.

Втім не будемо забігати далеко вперед. Зараз просто хочеться сказати: дякуємо, командо!

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, за сколько Наполи планирует купить украинскую звезду Жироны
Футбол | 25 апреля 2024, 21:21 6
Стало известно, за сколько Наполи планирует купить украинскую звезду Жироны

Артем Довбик заинтересовал итальянский клуб

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.