Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 30 ноября 2015, 09:42
1993
0

ЧУ. Донбасс обыграл Кременчуг

«Донбассу» хватило трех минут, чтобы закинуть четыре шайбы

| Обновлено 30 ноября 2015, 09:42
1993
0
ЧУ. Донбасс обыграл Кременчуг
У центральному поєдинку дев’ятого туру лідер поточного чемпіонату – донецький «Донбас» – з крупним рахунком переміг срібного призера попередньої першості – ХК «Кременчук».
 
Перед матчем фахівці обережно оцінювали шанси обох команд на успіх. В якості переваг «Донбасу» розглядалися більш глибока лава запасних та кращий технічний арсенал гравців. На користь гостей говорила більш висока командна швидкість та високий ігровий тонус.
 
Але з огляду на відсутність Юрія Петранговського та Іллі Коренчука шанси «Кременчука» в атаці виглядали не так серйозно. Забігаючи на перед, слід зауважити, що без своїх найбільш технічних та наполегливих нападаючих гості досить блідо виглядали в позиційних атаках.
 
Перший період (як і матч в цілому) пройшов за відчутної ігрової та територіальної переваги «Донбасу». Підопічні Анатолія Степанищева виглядали переконливіше на вкиданнях та частіше турбували Михайла Шевчука. Але найнебезпечніші моменти в цей ігровий відрізок створили гості. Спочатку Тимур Гриценко, а потім Олексій Янішевський втратили реальні нагоди відзначитись.
 
В схожому ключі розпочався й другий період. «Донбас» більше атакував, «Кременчук» шукав свої шанси на контратаках. Розв’язка у матчі трапилася в середині гри. Господарі провели довгу майже двохвилинну атаку проти виснаженої ланки гостей (дальня лава запасних не залишила шансів Дмитру Підгурському провести зміну). Як результат, помаранчево-білі почали не встигати за опонентами і прогледіли пас на Дениса Петрухна, який невідпорним кидком з півзони загнав шайбу у ворота.
 
Не минуло й хвилини як ще одна затяжна атака «Донбасу» завершилась взяттям воріт. Цього разу аплодисменти численних вболівальників на свою адресу зірвав Ілля Докшин. Втім на цьому чорна смуга гостей не припинилася. Минає ще дві хвилини і рахунок стає вже 4:0. В першому моменті Нікіті Буценку надали забагато свободи на п’ятаку перед воротами Шевчука, а в другому епізоді спрацювали швидкі руки Євгена Нікіфорова.
 
За ці 193 секунди гру фактично було зроблено. Гості були аж надто деморалізованими, щоб спробувати зробити спортивний подвиг та відігратися. Не йшла у команди Дмитра Підгурського гра в більшості. За п’ять нагод (одна з них – майже дві хвилини у форматі 5-на-3) ХК «Кременчук» не створив жодного по-справжньому гольового моменту біля воріт Євгена Царегородцева. Єдиний 100-відсотковий шанс відзначитись гості втратили у меншості, коли Артур Лисак не зумів поцілити у ворота з вбивчої позиції.
 
А от донеччани своїм шансом розіграти зайвого скористались. І хоча шайба після кидка Нікіти Буценка влетіла у ворота Михайла Шевчука через секунду після виходу Володимира Вариводи, основну фазу атаки було проведено в нерівних складах. Окрім цього епізоду господарі могли збільшити свою превагу під час гри у більшості, проте Михайло Шевчук решку атак своєї колишньої команди нейтралізував.
 
Завдяки цій перемозі донеччани закріпилися на першій сходинці турнірної таблиці, випереджаючи найближчого переслідувача вже на 4 очка.
 
«Донбас» – ХК «Кременчук» – 5:0 (0:0; 4:0; 1:0)
 
29 листопада 2015 року, 18:00. Арена «Альтаїр», 600 глядачів
 
Судді: М. Урда, А. Корепанов, В. Качан
 
Донбас: Царегородцев. Петрухно – Катрич, Толстушко – Ігнатенко, Таран – Горбань, Скрипець. Бабинець – Буценко – Захаров, Кочетков – Варламов – Чердак, Нікіфоров – Докшин – Куцевич, Свіщев – Кузьмік – Ромащенко.
 
Кременчук: Шевчук. В. Романенко – Акимов, Дегтярьов – Сірченко, Варивода – Жовнір. Луговий – Карпенко – Лисак, Бойков – Костюк – Чернишенко, Підгурський – Т. Гриценко – Янішевський, Мікулко, Качмар.
 
Голи: 1:0. Петрухно (Чердак, Докшин, 26:27), 2:0. Докшин (Нікіфоров, Куцевич, 27:24), 3:0. Буценко (Ігнатенко, 28:35), 4:0. Нікіфоров (Куцевич, Докшин, 29:40), 5:0. Буценко (Толстушко, Бабинець, 47:33)
 
Штраф: 12 – 10
 
Кидки: 37 – 24
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.