Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 23 октября 2013, 16:58
2941
0

Дмитрий ГНИТЬКО: «Чиканцев развалил клуб»

Капитан львовских «Львов» рассказал о непростой ситуации в команде

| Обновлено 23 октября 2013, 16:58
2941
0
Дмитрий ГНИТЬКО: «Чиканцев развалил клуб»

Про непросту ситуацію з львівськими хокейними «Левами» «Газеті» розповів капітан команди Дмитро Гнітько.

— Дмитре, «Леви» припинять існування?
— Думаю, ні. Нині все залежить від Федерації хокею України, від тих умов, які вона запропонує клубам. Усі команди тепер очікують. Якщо федерація погодиться на умови клубів, тоді «Леви» існуватимуть. Ігор Чуркін не відмовляється фінансувати клуб, навпаки, хоче його зберегти.

— Якщо федерація та клуби домовляться, як зміняться «Леви» порівняно з минулим сезоном?
— По-перше, вже не буде спортивного директора Михайла Чіканцева. Відбудуться зміни і в складі команди, з’являться новобранці з Харкова, Києва. Нині багато хокеїстів проситься в нашу команду. Всі старі виконавці кажуть, що повернуться в клуб, якщо не буде Михайла Чіканцева.

— Чому старожили команди висунули таку умову?
— Тому що Чіканцев розвалив клуб. Ігор Чуркін давав гроші на зарплату за липень і серпень минулого року, а вони «випарувалися». Нам сказали, що це Ігор Анатолійович не виділив фінансування. Я ж спілкувався з ним, він показав документи, які свідчать про те, що кошти надійшли до пана Чіканцева. А куди вони поділися — всі розуміють. Через це наш інвестор розгнівався, сказав: якщо грошей не повернуть, він більше не виділятиме фінансування. Також були проблеми з відпускними після завершення першого сезону. Ігор Чуркін показав документи, за якими ми отримали всі свої гроші. А пан Чіканцев нам видав тільки третину цієї суми. Ніхто правди не знав. Чіканцев усім говорив, що інвестор коштів не дає, і ці крихти йому ледве вдалося вирвати для нас.

— Але фінансові проблеми в «Левів» з’явилися в грудні 2012 року?
— Це був форс-мажор. Фінансовий директор не виконував як слід своїх обов’язків. Потім прийшла інша людина, взяла все під контроль, і проблем більше не було.

— Михайло Чіканцев минулого літа їздив на засідання ради Професійної хокейної ліги, давав коментарі як спортивний директор «Левів». Як він зберіг посаду після того, коли викрили його обман?
— Чіканцев уже давно не працює в клубі. Коли його викрили, там почали перевірку. Як виявилося, гроші на екіпіровку теж зникли, а Чіканцев не міг пояснити, куди вони поділися.

— Відколи Михайло Чіканцев не працює в клубі?
— З нового року. Усунули фінансового директора, забрали в нього печатку, а Чіканцева тримали в клубі для того, щоб він повертав гроші, які «випарувалися».

— Чому ж тоді Чіканцев їздив на засідання ради ПХЛ і виконував обов’язки головного тренера команди?
— Він не був нашим наставником, ми тренувалися самостійно. Повторю, його не відпускали для того, щоб він повертав гроші. І на засіданнях ради ПХЛ Чіканцева теж не було, він хіба що міг сидіти біля кабінету, а від «Левів» у засіданні брала участь інша людина. А те, що Чіканцев розповідає журналістам про свою присутність на засіданні, право голосу, — це неправда.

— «Леви» мають репутацію клубу, який боргує своїм гравцям зарплату. За таких умов і справді є багато охочих грати за цю команду?
— Уперше в Україні є такий великий вибір хокеїстів. Вільних гравців дуже багато. Телефонують люди з Європи, просяться хоча б на перегляд. Пояснюю їм, що наразі в цьому немає потреби, бо не відомо, коли почнеться чемпіонат. Але сформувати команду нині не є проблемою.

Гліб Ваколюк

Для «Газети»

Михайло Чіканцев, спортивний директор «Левів»

Вважаю цю ситуацію непорозумінням між керівниками клубу — Ігорем Чуркіним і Маркіяном Лубківським. Торік Ігор Анатолійович дав вказівку не виплачувати команді зарплату за липень-серпень. Мовляв, тренерам і кільком гравцям я дам гроші, а іншим — ні, вони ж тренуються, поліпшують свій рівень, а не виступають. Попри це, Маркіян Лубківський зробив усе, щоб гравці отримали заробітну плату. А щодо виділених коштів на придбання екіпіровки, то їх просто не було. Взагалі, прикро чути якісь звинувачення.

Юрій Вавринюк, екс-директор «Левів»

Був свідком створення львівського хокейного клубу. Це було влітку 2011 року. Тоді Ігор Чуркін дав згоду виділяти на рік близько 300 тисяч доларів для забезпечення життєдіяльності клубу. Але проблема в тому, що із самого початку Ігор Анатолійович не виконував своїх фінансових зобов’язань. Михайло Чіканцев, варто віддати йому належне, постійно нагадував панові Чуркіну про те, що потрібно здійснювати платежі: на зарплату, харчування, лід тощо. Готовий будь-де свідчити в правоті Михайла Чіканцева. «Леви», переконаний, розвалив Ігор Чуркін.

Львівська газета, sokol.kiev.ua

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.