Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2211
0

Михайло ЧІКАНЦЕВ: «Хочеться більшого»

Інтерв’ю з директором ХК «Леви»

Михайло ЧІКАНЦЕВ: «Хочеться більшого»
ПХЛ

Директор львівського хокейного клубу «Леви» Михайло Чіканцев підбив підсумки сезону, розповів про кадрові зміни в команді та плани на наступний чемпіонат.

– Пане Михайле, підсумкове п’яте місце для «Левів» це успіх, виконання завдання-мінімум чи невдача?
– Безперечно, завжди хочеться більшого. Тим паче, з огляду на сезон. Якби ми посіли четверте місце, то також говорили б, що це наше місце. Ситуація склалася так, що ми п’яті. Отож, це наразі наше місце. Чи вдалий виступ? Безумовно, вдалий. Те, що з’явилася в Західній Україні команда, що виступає в ПХЛ, уже є успіхом. Нам вдалося створити команду, яка гідно протистояла вітчизняним грандам. Йдеться про суперників, в яких краща матеріальна база, інфраструктура. Наприклад, «Сокіл», «Донбас». Той же «Компаньон» є постійним учасником чемпіонату України, в цієї команди ми із шести ігор виграли чотири. Київський «Беркут» теж має давні традиції, а тому їм було простіше домовитися із хорошими гравцями. А ми тільки створилися і наша історія лише починає писатися. Тому виникали випадки, коли ми пропонували хокеїстам такі ж умови, що і в столиці, але отримували відмову. Звісно, без помилок не обійшлося. Але позитиву у виступі «Левів» в дебютному сезоні значно більше.

– Для «Левів» протистояння із «Акулами» було останнім у сезоні. Як далі житиме команда?
– Хлопці два тижні відпочиватимуть. Вони впродовж сезону провели 46 ігор. Це є достатньо великий об’єм роботи, навантажень. Тим паче, що між іграми були невеликі паузи. Під час чемпіонату було «вікно», хокеїстам дали час на відпочинок. Зате потім бували періоди, коли ми у стислі терміни проводили шість матчів поспіль. Тому зараз потрібно «підзарядити батарейки», відновитися емоційно та фізично. Два тижні відпочинку для хлопців зараз є дуже доречними. А потім переглядатимемо потенційних новобранців, продовжуватимемо контракти із теперішніми виконавцями. Хотілося би зберегти кістяк. У першому сезоні ПХЛ дозаявка гравців відбувалася практично увесь час. Ми постійно перебували в пошуку нових виконавців. Поки наша молодь не підросла, змушені запрошувати вже підготовлені кадри.

– Наскільки суттєвими будуть кадрові зміни і що означає «зберегти кістяк»? Кістяк це одна п’ятірка чи дві?
– Хокей – це командна гра. Ми не мінятимемо цілі п’ятірки. У кожній із них розподілені ролі. Хтось носить піаніно, а хтось на ньому грає. Тому в нас буде «крапкова» селекція. А підсилюватися будемо по усіх позиціях. Думаю, наші конкуренти теж шукатимуть нових виконавців, які зроблять їх сильнішими. Тому і ми не повинні зупинятися, а робити все для того, щоб наша команда була щораз кращою.

– Після гри з «Акулами» наставник «Левів» Владислав Єршов зізнався, що покине команду Сергій Горєлов. Це перший кадровий висновок керівництва клубу? Чому цей голкіпер не підійшов «Левам»?
– Не хотів би вдаватися до деталей. Скажу лише, що нам у команді потрібні люди, які хочуть себе проявити і відстоюватимуть інтереси клубу. Як я уже говорив, хокей є колективним видом спорту, тому для нас є важливою атмосфера в колективі.

– Наскільки я знаю, у вас уже є на олівці потенційні новобранці. Йдеться про гравців із Росії та Білорусі?
– І не тільки, ведемо переговори з українськими виконавцями. Конкретні імена назвати наразі не можу, адже ще не підписані контракти. Прийде час, і я вам назву наших новобранців.

– Пане Михайле, яка різниця в зарплаті провідного гравця «Левів» і «Соколу»?
– Думаю, що у вісім разів.

– Зарплати гравців «Донбасу», вочевидь, на такому ж рівні, що і в «Соколі». А яка ситуація в інших командах?
– У гравців «Беркута» зарплати також на рівні хокеїстів «Соколу» та «Донбасу». Це сто відсотків. У «Компаньоні» заробляють вдвічі більше, ніж у «Левах».

– Уже маєте план підготовки до наступного сезону?
– Так, маємо.

– І де проходитимуть тренувальні збори?
– У нас достатньо пристойна база. Є всі необхідні умови для підготовки – басейн, зал для міні-футболу, баскетболу, футбольне поле, атлетичний зал. Є також можливість проводити відновлювальні заходи, відвідувати сауну. Це все є у Новояворівську. Тим не менш, хотілося б поїхати кудись на збір. Зміна обстановки робить підготовку більш ефективною. Новояворівськ – невелике місто, а ті самі пейзажі притираються. Психологічно в такій ситуації важко. До речі, в Україні хокей пропагується у великих містах – Києві, Харкові, Донецьку, Вінниці. В Росії також більшість команд із великих міст. Не усі провінційні містечка мають таку можливість, як Новояворівськ, спостерігати на власні очі за хокейними баталіями елітного дивізіону.

– Яким буде завдання на наступний сезон?
– Завдання наразі не озвучене. Але, повірте мені, намагатимемось покращувати свій рівень. У першому сезоні, вочевидь, ми припускалися помилок – десь не допрацювали, ще щось зробили не так. Але ми вчимося, розвиваємося. Уже сформували боєздатний колектив. Заявили про себе, як про стабільну, хорошу команду. Маю на увазі, хороше ставлення керівництва клубу до своїх хокеїстів, увагу керівників області. Впродовж сезону в нас з’явилися уболівальники, преса нам приділяє увагу. Сподіваюся, це все зробить наші переговори із кваліфікованими гравцями простішими. А залучення хорошого рівня виконавців дозволить вирішувати серйозні завдання.

pohlyad.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.